lördag 3 januari 2009

090103

Svårt att skriva 2009 så blir det varje nytt år.

Första postningen blir om att tydligen har Sigtuna kommun godkänt en verksamhet som ska starta som säljer sk halal slaktat kött.Att kommunen därmed medverkar till onödigt lidande för djuren.

Men jag tror att i Sverige till skillnad mot andra länder ger nån form av bedövning för det stackars djuret som får halsen avskuren blodet ska sakta rinna ur djuret liksom livet.

Ska se om vi inom SD Sigtuna kan enas om att framföra vår kriktik mot Sigtuna kommun för detta.Att dessa smällare och raketer varje år orsakar ett lidande för många samt inte minst onödig nedskräpning vet vi alla.Vad jag fattar så får inte som förr rena smällare säljas men ändå smäller det.Vet en kille som hette Kenta på 70 talet han förlorade flera fingrar.

Flera återförsäljare har i år valt att inte sälja nyårs raketer trots att de förlorar inkomster på detta.Ett total förbud skulle inte polisen kunna ha resurser att kontrollera.

Vi är alla trötta på förbuds Sverige t ex är både tobak och alkohol farliga gifter som förstör våra organ men är ändå tillåtna som njutningsmedel då människan alltid letar efter sk kickar i livet.

Vi känner väl alltid någon eller några som är borta pga både droger och alkohol.Min halvbror Christer Zetterström ligger begravd i Bollnäs även hans flickvän dog de efterlämnade efter sig en son som förlorade båda sina föräldrar.

Vi tjyv rökte på 70 talet men jag blåste bara ut direkt det gick aldrig ner i lungorna det varade bara en kort period.


Utrikes politik


Obama talade om förändring men har redan valt flera gamla gubbar som fick sparken av George Bush han kommer inte att få det lätt.

Hamas bedriver en social verksamhet i mellan östern men nedskrivs alltid som ett terror organisation.Nelson Mandela var även han en terrorist som gjorde sabotage mot den vita regimen i Sydafrika.ANC avrättade de som samarbetade med den vita regimen genom den sk necklacing metoden.Ett bildäck hängdes över huvudet sedan hälldes bensin på gummit och tändes på uppåt 800 C blev det.Offret hade ingen möjlighet att överleva.

Eller så klubbades offret ihjäl av en enorm pöbel massa av flera hundra.

Visst ingen stödjer självmords bombare men Israel har grundats på stulen arabisk mark utan något mandat av FN.Vår freds mäklare Folke Bernadotte mördades av Stern ligan.

Enligt folkrätten ska man göra motstånd mot okupations makten med alla medel även använda våld vad har de att förlora?

I ett sånt otroligt tätt befolkat område måste det vara helvetet på jorden att leva i dessa flykting läger.Men själva grund orsaken är just staten Israels ockupation.

Ingen kräver någon bojkott av Israel som fallet var med Sydafrika.

Deras lagar är märkliga t ex den Israel som ingår äktenskap med araber utvisas ut ur Israel.

Jag må vara helt nybliven medlem i Sverigedemokraterna men har lång erfarenhet av politiskt och sk opionsbildande arbete.Har varit prenumenant på SD kurien under några år i början av 90 talet.Har haft ledande ställning i några mindre nationella partier som Sverigepartiet del 2 samt NDP Nationaldemokratiska partiet och både framställt och tryckt upp enorma mängder med flygblad samt klistermärken.Även utgett tidningar och framför allt sänt närradio på Stockholms närradio sedan juli 1988 under egen förening men kom med i radion redan i februari 1988.

Men kände inte till att SD var på väg att bildas då dessvärre.

I adress pärmarna fanns flera personer som senare anslöt sig till de lokala avdelningar som SD med tiden började att bygga upp.Har träffat utbrytare som Anders Steen då 98 SD Haninge de kämpade över hela kommunen åkte på stryk han fick två bilar uppbrända.De fick fart på en lokal avdelning som nästan helt hade somnat in de var ibland uppåt 100 personer som delade ut flygblad till hushållen.Han har lagt av de fick flytta från Haninge pga hoten men efter 2001 blev han partiledare för den missnöjda gruppen som ansåg att SD svek den nationella kampen genom att bli mera liberala för att för ett kraftigare stöd från en bredare allmänhet.Det arbetet har pågått under många år folk har lämnat samt blivit uteslutna av olika skäl.

Nytt folk har kommit till SD har förändrats mycket sedan Anders Klarströms dagar filmade SD mötet 910606 på Norrmalmstorg allt gick lungt till inga motdemonstrationer alls.Bara svenska ungdomar nyktra med rader av svenska flaggor solen sken och varmt var det mycket lyckat.

Träffade en annan missnöjd utbrytare 1995 en av grundarna till SD 1988 nämligen Leif Ericsson.

Under en kort tid fanns 1995-1997 Hembygdspartiet som bytte namn och program till Konservativa partiet de skröt att de var det största nationella partiet i Sverige de bara försvann de hann utge en tidning Grindvakten deras klistermärken såg ibland ut att vara skrivna av en femåring t e x Flykting Åk hem!


Nationaldemokraterna mitt fd parti har visserligen överlevt men upplever inga framgångar i de allmänna valen alls.97 röster i valet 2006 blev en verklig besvikelse.

De har svårt att få saker att fungera fick sköta ensam deras lokalsida samt deras radio som sedan bara lades ner.De verkar inte klarar av kritik alls.

I mina förinspelade radio nd program lade jag faktiskt in inslag från en förening som hette samma som den förening som sänder varje lördag kl 1700-1830 på Stockholms närradio FM 88 mhz.Lyssna via www.narradio.se Gjallarhornet men vad jag såg stavade de Hjallarhornet.

Leif Eriksson m fl medverkade och de sände flitigt ut det nybildade partiet Sverigedemokraternas parti program.En regel fanns nämligen då att för att få sända skulle man ha bedrivit verksamhet i minst ett år.Den regeln är borta liksom att den huvud sakliga verksamheten ska inte vara att bara sända radio.


Jag redigerade inslag från Hjallarhornet från 1988 och sände ut på radio nd april 2007 till feb 2008 lustigt en gång hade jag misat av redigera ordet Sverigedemokraterna.

men sedan SD funnits i ett år startade de egen radio och Hjallarhornet försvann.

Det var bara för att visa exempel på hur närradion lät de första åren men ett stort antal glada radio amatörer som fick spela pop musik ha telefon program samt tävlingar och sändningar ute på stan med HF sändare på ryggen.Men med åren tunnades närradion ut betydligt i stort blev det kyrkor samt invandrar föreningar som på vissa orter helt eller delvis tagit över sändningarna på för oss helt främmande språk.

Flera blivande Sverigedemokrater hördes i Öppet forum med eller utan Rolf Pettersson då han + den ansvariga utgivaren fick fängelse för hets mot folkgrupp.

Roffe skrek och svor och han överdrev mycket men hade rätt i mycket fast han var före sin tid han varnade för vad den kraftiga invandringen till Sverige skulle medföra.

Något liknande program har aldrig hörts varken före eller efter de stoppades vissa perioder eller andra ungdomar tog över programmen.Roffe återkom efter flera års tystnad med Stockholms kanalen med Bosse Nilsson en fd Sverigedemokrat som hade läst Min kamp och blev frälst av den boken helt.


Vi Sverigedemokrater är inte stöpta i axakta samma form vi kommer från olika politiska bakgrunder en del av har erfarenhet av politik andra ingen erfarenhet alls.

Jag inser att grupper som ND,Hembygdspartiet eller de mera sk radikala mer eller mindre nationalsocialistiska grupperna aldrig kommer få något politiskt inflytande alls i Sverige.


Det finns bara plats för ett nationellt inriktat parti i den svenska riksdagen.

4% spärren är svår att komma över flera riksdags partier ligger alltid farligt nära att falla under spärr gränsen och åka ur riksdagen.


Vi minns 1991 då gick det dåligt i riksdags valet några kommun mandat för vårt parti men de stora vinnarna som snodde missnöjda röster från SD och som kom från ingenstans var Ny Demokrati de åkte ur nästa val samt slutade i interna bråk och anmälningar om förskingring mmm.


Kritiken inom ett parti måste få finnas om den inte bara är rent gnällig utan konstruktiv.

Man tar upp saker som kanske inte fungerar och lägger förslag på hur det skulle kunna förändras.Pga en kronisk arbets skada fick jag sluta på järnvägen där jag jobbade med växling och fordonsvård mellan 1979-2006.Efter en längre tvist med försäkrings kassan fick jag leva på socialbidrag fast i aug kom beslut om att godkänna pension samt senare bostads tillägg.

Lever på 10 197kr på järnvägen var grundlönen utan OB 21 245kr man fick ut över 14 300kr.

Man jobbade var tredje helg samt vissa nätter sena kvällar samt tidiga mornar de första åren fick man börja på centralen att växla posttåg kl 0400.


Senare blev det hela nätter från 1991 blev vi utbildade sk radio loks operatörer.

Man styr växlings lok med en dosa de gamla ombyggda växlings loken har nästan helt ersatt av ombyggda Rc2 lok.Man fick åka gratis tåg på personal kortet även om det inte gällde på alla tåg.Även efter bolagiseringen blev man igenkänd att tågpersonalen som lät en åka med genom att ibland visa fyrkants nyckeln eller vagnsnyckeln man kan låsa dörrarna samt komma in i värme skåpen med.


Tåg intresset har svalnat men finns där kollar tåg sidor på nätet hade häftiga tåg banor på 70 till nån gång på 80 talet äkta eldrift ånglok med ånga lampor som lyste lyse inne i vagnarna mm.

Men det finns varken plats eller tid med att leka med tåg när man jobbade med riktiga tåg under dessa 27 år.


Sveper ofta över nätet i jakten på artiklar i olika nättidningar.

Kolla www.mitti.se där kan man bläddra fram sidorna samt förstora det är framtiden.


Min nya blogg kan innehålla natur också sedan arbets skadan kom och förstörde mitt liv då det ger mig smärta vid gång plågar jag mig ut sommar som vinter i skogarna och får se sånt jag aldrig fick se under de år man bara jobbade åt sov osv.

Stå öga mot öga med ett stirrande råddjur i tio minuter det är en upplevelse.

En älg hona 50 meter bort eller prata med en uggla 25 meter bort möta en hare en grävling eller en vacker räv det är en upplevelse det.

Inte ens i Säter där jag hade två lägenheter såg man nåt liknande fast då är dala skogen så oändligt mycket större för djuren att gömma sig i.


Jag tycker inte om dessa kalhyggen att kalla detta för skogsvård eller natur vård är skamligt.

Man gallar runt i skogarna här men ändå förstör skogsmaskinen delvis marken när den gör djupa hjulspår genom skogen som under den milda perioden fylls med vatten skogsbolaget borde återställa det genom att fylla hjulspåren med jord eller liknande.

Det hade gjort det i Sättra natur reservat.

Jag återkommer med flera postningar det kan bli lokalt regionalt eller riks sånt som jag läst på nätet eller sånt jag hört på radion och noterar.

Det kan bli mina kommentarer om olika saker ibland gör jag enstaka inlägg på www.ungsvensk.se inbjuden av SDU ordf Erik Almqvist nåväl 48år är jag men SD har inget debatt forum för de vuxna vi får samsas med de yngre SD är till stora delar uppbyggt av unga friska krafter.jag hoppas jag inte retar upp någon med min annorlunda politiska bakgrund.


Som helt nybliven medlem känner jag efter lite hoppas få kontakt med de lokala grupperna för nån form av samarbete jag kan göra nån nytta har dock tröttnat på både märken som snart lbir förstörda av de odemokratiska motståndarna samt flygblad som hamnar till återvinning.

Internet är framtiden och dess betydelse för grupper av alla inriktningar av få komma ut med sina åsikter.


Jag är fosterbarn då min mamma lämnade mig och åkte 1964 till Australien hon ville hämta ner mig men jag blev kvar här.

Blev fosterbarn hos min nu 90 åriga mormor född och uppväxt på söder fram till 1983 som 23 åring fick jag första lyan hela 19 kvm med kokvrå duch i källaren Södertäljevägen 146 nb in mot gården.En tant dog kom upp två trappor utsikt över hela motorvägen det var aldrig tyst på bilar på nätterna körde kollonner med långtradare från Årsta området söder ut.

Första riktiga lägenheten en etta en tant hostade illa på andra sidan väggen.

Skanska köpte huset de skulle rusta upp samt de små skulle slås samman.

Vi fick välja att flytta tillbaka senare men svarade aldrig hamnade i en evakueringslägenhet också i Midsommarkransen i de numera för 112 miljoner kronor upprustade husen på främlingsvägen.Flyttade till Almunge våren 1994 men det fungerade med att jobba på centralen flyttade till Märsta i feb 1995 sedan fick man lära sig att överleva flygbuller från kl 0701 till kl 2200 ungefär ett plan varje minut med variationer som inga plan alls eller tyst i timmar sedan varje minut igen.Vart man cyklat genom 14 kommuner så har


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar vårda språket!
Jag ska godkänna först mvh