söndag 4 januari 2009

Uppland 090104

Detta är min första politiska postning på denna nya blogg alla ska ju ha en egen blogg numera.
Jag kommer att posta inlägg flera gånger varje vecka var inte blyga att kommentera.
Jag kommer berätta om min politiska bakgrund och kommentera både lokalt,riks samt utrikes politik.Gör enstaka inlägg på http://www.ungsvensk.se/ trots mina 48 år.
Har inbjudits av sdu ordf och redan våren 2008 hörde Sören Sundh SD Sigtuna av sig och erbjöd mig att ansluta mig och arbete för sd.Men jag var tvungen att dels fundera noga samt främst låta 2008 löpa ut så medlemskapet kunde upphöra i nd.
En kronisk arbets skada har för alltid ställt mig utanför arbetsmarknaden.
Men det var en tuff kamp att få pension först ville försäkringskassan tvinga mig att söka arbete som fullt frisk.Men ingen hjälp av arbetsförmedlingen fick man alls.
Efter att ha skickat läkarintyg till både Sekos A kassa samt arbetsförmedlingen stängde de bägge av mig med motiveringen enligt läkarintyget klarar du inte av att arbeta alls.
Du bör att ersättning från försäkringskassan men läkarintyget bet inte på deras försäkringsläkare som alltid vet bättre än den läkaren som faktiskt träffar personen.

6000kr i skatteåterbäring samt 5000kr anonymt i ett brev rädddade mig akut men i juni fick jag söka socialbidrag vilket sedan pågick från juni 2007 till september 2008.
Själva pensionen är liten 6 350kr med hyra för 81 kvm på över 5 500kr går det inte blev orolig igen men så kom nästan det högsta bostads tillägget så det blir nu 10 197kr.
Socialbidraget var runt 9000kr och skam att tvingas att söka för en som är arbets oförmögen.
Det krävdes en dyrbar längre utredning på Sophiahemmet för att FK skulle ändra uppfattning.
Efter hårt skiftarbete på SJ samt Trafficare mellan dec 1978 till 7 nov 2006 var över.
Man fick arbeta när andra sover,vi började de första åren kl 0400 eller 0500 att växla posttåg på centralen senare tillkom även från 1985 då postterminalen blev klar på Tomteboda rangerbangård.

Sk säkerhetstjänst droger och alkohol förbjudet men de gamla gubbar som hette Sundh och håll käften Gustav m fl var bra törstiga fast de inte fick det drack de starköl till matlådan som på den tiden värmdes upp i värme skåp micron var ännu inte uppfunnen.
Det fanns även nån gubbe som faktiskt var full som trafikmästare på växlingen.
Tåg var tidigt ett starkt intresse hade tågbana på Södermalm där jag växte upp med min mormor som fosterbarn då min mamma svek sin son och hon 1964 då jag endast var 4 år lämnade Sverige med en sjökapten som lurade ner henne så hon hamnade i Australien av alla ställen.De gjorde slut han erbjöd sig att hjälpa henne hem igen men hon ville inte ha med den horbocken att göra han var dock inte min pappa.
Har mamma samt flera syskon där nere en halvbror i Sverige söp och knarkade ihjäl sig.
Pappa är död han började röka när han var 12år det straffade sig när han dog nere i källaren i ett fritidshus på Nordensköljdsvägen i Vega Haninge kommun.
Har bott från 1983 i tre lägenheter i Midsommarkransen Hägersten.
Först 19 kvm Södertäljevägen 146 nb in mot gården sedan när en tant dog två trappor upp i en etta min första riktiga lägenhet.Med tanke på den trafik som var utanför med E4 och allt kunde man inte sitta på balkongen.Forts följer i kommande postningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar vårda språket!
Jag ska godkänna först mvh