Välj Station

Motgift.nu Nashville FM [24/7 Nonstop Country Music] -02

söndag 24 november 2013

Radio Framåts Nyhetsbrev

Ett brev till dig som Radio Framåt-lyssnare från Dan Eriksson.
Ser mailet konstigt ut?
Visa det i din webbläsare.
Ett brev från Radio Framåt

Tillsammans gör vi skillnad

24 november, 2013

Tack för att du gör Radio Framåt möjligt

När vi i början av 2012 bestämde oss för att på allvar dra igång en podcast visste vi inte vad vi kunde förvänta oss. Dels var det hela ganska outforskat vatten, även om jag själv hade gjort några egna trevande försök (som finns bevarade på Youtube). Men vi tre kände knappt varandra sedan tidigare. Självklart hade vi sprungit in i varandra någon gång eller två under våra år i den nationalistiska oppositionen; men vi hade knappt utbytt mer än några artighetsfraser och kanske ett och ett annat argt email när vi varit oense om något som i det stora hela kan ses som småpotatis. Det var en helt oprövad konstellation som skulle ge sig ut och förhoppningsvis bryta ny mark för den nationalistiska oppositionen i Sverige.

Redan efter första avsnittet fick vi uppmuntrande kommentarer vilket gav inspiration för att fortsätta. Men samtidigt har den nationalistiska miljön ofta lidit av en inställning där det är bra "bara man gör något", helt oavsett kvaliteten på så väl form som innehåll. Därför var ryggdunkningarna från redan övertygade nationalister värmande, men vi visste att de också kunde vara missledande.

När vi efter de första åtta avsnitten tog ett uppehåll för att utvärdera var det egentligen aldrig något tvivel om att vi ville fortsätta. Vi hade redan börjat nå tusentals människor och samtidigt hade vi fantastiskt kul när vi satte oss framför våra — då rätt dåliga — mikrofoner och började diskutera stort som smått. Men vi ville utveckla oss själva och samtidigt göra något mer än att bara vara tre griniga gubbar som berättade hur illa ställt det var med världen och hur bra allt hade blivit om fler bara tog till sig av vad vi hade att komma med. Där föddes tanken på liveshowen; en helt ny möjlighet att bygga en gemenskap kring Radio Framåt-formatet.

Visst har det hänt att nätradiotekniken har strulat. Någon gång har Jonas internet blåst bort ute på den karga ön och ibland när Magnus svurit som en borstbindare hade det kanske varit passande att kunna redigera. Själv har jag lyckats trycka på knappar som spelat fel musik och stängt av kanaler på mixerbordet så paneldeltagare suttit och talat ut i tomma intet. Men det hör till.

Samtidigt har vi kommit ett steg på vägen mot den gemenskap vi hade hoppats kunna bygga. Så gott som varje måndagskväll samlas över hundra personer för att lyssna live och dessutom delta i chatten på radioframat.com. Flera chattnamn börjar bli en lika självklar del av mina måndagskvällar som Magnus och Jonas röster i mina hörlurar. Ellen, dasdavve och Beardz är bara några av de personligheter jag räknar ska dyka upp och diskutera medan jag försöker hålla koll på två virvelvindar till radiokollegor.

Vi har också under tre fredagar arrangerat förfester tillsammans (den tredje förfesten kan laddas ned på www.radioframat.com/forfest3) där hundratals människor umgås, önskar låtar och diskuterar även sådant som kanske inte passar in i de vanliga avsnitten. Genom inringningar och en bubblande chatt skapas en stämning som bara kan slås av att faktiskt träffas alla på riktigt — något som åtminstone logistiskt är betydligt svårare att genomföra.

Under det här året märktes det också att något nytt höll på att hända. Allt fler började höra av sig till oss och berättade att de inte varit nationalister förrän de hittat Radio Framåt. Att skapa en plattform för redan övertygade nationalister i all ära, men att få veta att vi faktiskt påverkat människor att ta steget från åttaklövern — eller i många fall totalt politiskt ointresse — till nationalismen var precis vad vi behövde.

Detta gav oss energi, och den måste ha återspeglat sig i programmen, för under hösten 2013 har vi nästan fördubblat våra lyssnare jämfört med tidigare och trenden fortsätter att peka uppåt. Vi har kommit in i ett momentum som vi så klart hade hoppats på, men som ändå kändes ganska långt borta när det första avsnittet spelades in en regntyngd måndag i mars 2012.

Nu gäller det att vi kan förvalta det här förtroendet och ta Radio Framåt vidare. Bakom kulisserna pågår ett arbete med ett projekt som på allvar kan förvandla det alternativa medialandskapet och där Radio Framåts trojka är en bärande del. Vi står inför ett valår som kommer bestämma riktningen för den svenska nationalismen en lång tid framöver och nu är det viktigt — kanske viktigare än någonsin — att alla som har möjlighet bidrar på det sätt de kan.

I dag laddas Radio Framåt ned i genomsnitt 6000 gånger i veckan. Vi vill öka den siffran och tillsammans med dig är vi säker på att vi kan göra det. Månaden innan valet — i augusti 2014 — ska Radio Framåt laddas ned minst 10080 gånger i veckan.

Varför just 10080 kanske du undrar?

Jo, det skulle nämligen betyda att Radio Framåt laddades ned en gång i minuten dygnet runt hela veckan. Vi kallar det för Minutenutmaningen.

Vill du vara med och se till att Radio Framåt når en person i minuten? Här är några sätt du kan hjälpa till för att vi tillsammans ska kunna nå målet.
 • Sprid Radio Framåt till alla du känner
  Dela länken till vår hemsida på Facebook, Twitter, Instagram och via e-post. Berätta om Radio Framåt på arbetsplatsen eller i din skola. Tjata om Jonas De Geers analyser vid köksbordet. Det finns många sätt men se till att de du känner ständigt påminns om att det finns en alternativ röst i mediebruset som de enkelt kan lyssna på via sin smarta telefon eller sin dator. 
 • Sprid Radio Framåt till alla du inte känner
  När du deltar i diskussioner på olika forum på internet kan du passa på att upplysa om Radio Framåt, speciellt om ett ämne tas upp som även vi tagit upp radion. När det gäller att nå nya människor utanför nätet är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna, men om vi får möjligheten är det inte alls omöjligt att vi inom kort även kommer ha informationsmaterial som passar att spridas även utanför de digitala rummen.
 • Hjälp till att arbeta med Radio Framåt
  Kanske vill du producera olika inslag i radion? Kanske vill du hjälpa till att skriva på hemsidan? Kanske kan du hjälpa till med research? Det behövs många händer och känner du att du har tiden och drivet så kan vi säkert hitta en plats för dig i vår arbetsgemenskap. Svara på det här mailet så tar vi det vidare därifrån.
 • Bli prenumerant på Realisten.se
  Realisten.se har sedan början av året en presstödssatsning. Genom att bli prenumerant på Realisten.se stödjer man den satsningen som kommer betyda att ett flertal personer kommer kunna arbeta heltid med alternativ media vilket är ett måste för att vi ska kunna ta de steg som behövs för att gå framåt. Teckna en prenumeration nu!
 • Bli stödprenumerant på Radio Framåt
  Genom att bli stödprenumerant, från 50 kronor per månad, blir du en del av den ekonomiska ryggraden i Radio Framåts satsning. Som tack för ditt stöd får du dessutom tillgång till allt som framöver släpps i den digitala butiken helt gratis. Våra stödprenumeranter donerar en bestämd summa varje månad vilket gör att vi kan planera utlägg och inköp på ett sätt som inte går annars. Bli stödprenumerant nu!
 • Gör en donation till Radio Framåt
  Genom att donera en summa, stor som liten, kan du på allvar göra skillnad. Alla donationer går oavkortat till arbetet med Radio Framåt och kommer framförallt spenderas på teknisk utveckling, marknadsföring och reportageresor. Tack vare generösa donationer har vi kunnat köpa in professionella mikrofoner och dessutom kunnat träffas i Sverige och spelat in vår mycket uppskattade roadtrippodcast. Varje krona gör skillnad! Gör en donation nu!

Under vintern och våren kommer saker att hända som förhoppningsvis kommer skapa en bättre upplevelse för alla er som gillar Radio Framåt. Vi hoppas också att kunna ha betydligt fler intressanta och aktuella gäster i kommande program, både sådana vi delar politiska uppfattningar med men även sådana där vi bara delar delar eller kanske rentav ingenting. Vi är inte rädda för debatten och vi tror på det goda samtalet.

Det är därför jag med tillförsikt ser fram emot 2014. Det är ett valår som har alla möjligheter att bli ett nationalismens år och jag är övertygad om att Radio Framåt kommer spela en avgörande roll när nationalismen tar ordentlig plats i parlament, institutioner och medielandskap.

Var med oss på den resan och gör skillnad redan i dag.

Med kamratliga hälsningar,

Dan Eriksson
Bara en liten del av Radio Framåt

SENASTE AVSNITT

Radio Framåt #85
18 november 2013
Sverigedemokraterna, aborter och högerextremism

Radio Framåt #84
11 november 2013
Tårtningen av Åkesson och Expressens pudel

OM RADIO FRAMÅT

Radio Framåt är en nationalistisk liveshow och podcast som sänder live på måndagar. Programmet leds av Dan Eriksson, Jonas De Geer och Magnus Söderman och är redaktionellt oberoende. 
Följ på iTunes | Gilla på Facebook | Skicka detta mail till en kompis  
Copyright © 2013 Radio Framåt, All rights reserved.
Säg upp nyhetsbrevet | Ändra nyhetsbrevsinställningar  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar vårda språket!
Jag ska godkänna först mvh