fredag 25 januari 2019

Galet

Körde 150 km/h förbi skola – man i 35-årsåldern åtalas
Publicerad igår 13.25
En man i 35-årsåldern åtalas vid Mora tingsrätt efter en vansinnesfärd utanför Falun i höstas. Bland annat ska han ha kört i 150 km/h förbi en skola.
Det var i början av oktober som den nu åtalade mannen ska ha tagit kokain och sedan påverkad satt sig i en bil, som han olovligen tagit, och kört ut på riksväg 50 utanför Falun.
Körde i 150 km/h vid skola
Enligt åtalet ska mannen, som är i 35-årsåldern, ha kört i 150 km/h på en väg där hastighetsbegränsningen var bestämd till 30 km/h och inom tätbebyggt område bland annat ha passerat en skola. Han ska också ha kört i motsatt körriktning, växlat mellan höger och vänster körfält och på en sträcka ska han ha kört i 200 km/h. Färden ska ha gått genom Enviksbyn, Linghed, Svärdsjö och Sundborn.
Polis följde efter
Mannen åtalas nu vid Mora tingsrätt, misstänkt för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, egenmäktigt förfarande och rattfylleri.
Som bevis mot mannen finns bland annat förhör med en polis som följt efter bilen. Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.
Publicerad: igår 13.25
Uppdaterad: idag 12.19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar vårda språket!
Jag ska godkänna först mvh