Välj Station

Motgift.nu Nashville FM [24/7 Nonstop Country Music] -02

söndag 3 februari 2019

Mordbrand

Man döms för mordbrand: ”Kände att djävulen fanns i Flen”
Publicerad 1 februari
En 19-årig man i Flen dömdes på fredagen för grov mordbrand efter att ha satt eld på sin lägenhet. Branden totalförstörde 19-åringens bostad och skadade även en grannlägenhet.
Det var i november förra året som branden bröt ut i lägenheten i Flen. 19-åringen har själv erkänt att han tänt eld, först på balkongen, sedan på en madrass, en jacka och en matta. När lägenheten var fylld av rök tog han sig enligt domen ut genom ett fönster.
19-åringen: Handlade i nödvärn
Branden skadade även en intilliggande lägenhet och det ska ha funnits risk att den spred sig än mer. Alla boende i flerfamiljshuset evakuerades.
19-åringen har i förhör sagt att han startade branden då han kände att djävulen fanns i Flen och att han ville att den skulle försvinna.
Även om den dömde 19-åringen erkänt att han tänt eld på lägenheten har han hävdat att han gjorde det i nödvärn och att mordbranden därför inte ska betraktas som grov. Tingsrätten bedömer dock att det inte har funnits någon överhängande risk för att djävulen ska ha velat ge sig på just honom. Därför har han inte rätt till nödvärn, skriver tingsrätten i domen.
Fyra års fängelse
Han döms därför till fyra års fängelse för grov mordbrand och enligt tingsrättsdomen ska han sedan utvisas ur landet. Han ska även betala skadestånd till fastighetsägaren på knappt 230 000 kronor.
Publicerad: 1 februari
Uppdaterad: 1 februari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna din kommentar vårda språket!
Jag ska godkänna först mvh